Pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados kafejnīcās parādījās pirmie kafijas sīrupi. Sākotnējie centieni bija radīt sīrupam īsto konsistenci, kas būtu piemērota kafijas dzērieniem.
Ražotājiem nākošais izaicinājums – jārada produkts, kuru var lietot gan ledus, gan siltajiem dzērieniem. Sasniedzot vēlamo, patērētājiem tika piedāvātas pirmās četras pamatgaršas. Kamēr kafejnīcu sīrupu produkcija eksistē pēdējās pāris desmitgades, mājās lietojamie sīrupi kafijai ir parādījušies tikai pēdējos gados, pateicoties e-komercijai. Šodien mēs Jums piedāvājam iegādāties un kombinēt dažādas sīrupu garšas. Izvēlēties un papildināt ar savu iemīļoto garšu ikdienas kafiju. Varat tos izmantot gatavojot dažādus citus dzērienus: tēju, kokteiļus, smūtijus un limonādes, kā arī kulinārijā gatavojot desertus.
Kafijas sīrupi: vaniļas, karameļu, piparkūku, amaretto;
Tējas sīrupi: aveņu aukstās tējas, citronu aukstās tējas, hibiska;
Kokteiļu sīrupi: bitter, pina colada, sangrija, apelsīnu SPRITZ;
Desertu sīrupi: makarūnu, tiramisu, ābolu pīrāga, brauniju;
Ogu sīrupi: zemeņu, melleņu, aveņu, ķiršu;
Augļu sīrupi: ananāsu, aprikožu, arbūzu, kivi;
Citrusu sīrupi: laima, citronu, sarkano apelsīnu, bergamotes apelsīns;
Riekstu sīrupi: lazdu, mandeļu, kokosriekstu, pistāciju u.c.
Iedvesmai piedāvājam gardu aukstās kafijas recepti
Pina kafija
Sastāvdaļas:
20 ml MONIN ananāsu sīrups
10 ml ananāsu biezenis
60 ml kokosriekstu ūdens
60 ml kokosriekstu piens
30 ml espresso
Garnējums: kokosrieksta skaidiņas, ananāsu daiviņas
Pagatavošana:
Ņemiet glāzi un ananāsu biezenī iemērciet glāzes maliņas, tad apvīļājiet kokosriekstu skaidiņās.
Ielejiet MONIN ananāsu sīrupu, kokosriekstu ūdeni un pienu šeikerī.
Pievienojiet ledu un labi sakratiet, lai tas sajauktos.
Ielejiet sagatavotajā glāzē un pievienojiet ledu.
Virsū lejiet espresso.
Rotājiet pasniegšanai.